Свято-Димитрівська громада успішно завершила свій найбільший волонтерський проект на підтримку Українського Війська!

5 серпня 2015 р. в Етнографічному комплексі «Українське село» у с. Бузова, Києво-Святошинського району відбулося освячення і передача у зону АТО Польової мобільної сауни «Козацька лазня».

Чин освячення звершив патріарший намісник УПЦ Київського Патріархату митрополит Епіфаній. Йому співслужили: керуючий справами Київської Патріархії єпископ Агапіт, настоятель Свято-Дмитрівської парафії с. Бузова прот. Богдан Тимошенко, секретар Переяслав-Хмельницького єпархіального управління прот. Михаїл Лесюк, обласний благочинний прот. Василь Чупровський, настоятель Петро-Павлівського храму на Берківцях прот. Петро Ладвинтович, клірик Свято-Володимирського патріаршого собору прот. Леонтій Никитенко, настоятель Свято-Михайлівської парафії с.Петрівське прот. Михаїл Ткач та інше запрошене духовенство. На події також був присутній український політик Володимир Дмитрович Бондаренко.

Після освячення митрополит Епіфаній виголосив слова подяки церковній громаді с. Бузова, волонтерам і нагородив медаллю «За любов і жертовність до України» тих, хто найбільше потрудився у створенні цієї мобільної лазні.

Козацька лазня зроблена зусиллями і на кошти громади Св. Димитрія Солунського Української Православної Церкви Київського Патріархату, які зібрав з усього світу голова єпархіального відділу Благодійності і соціального служіння волонтер протоієрей Богдан Тимошенко, та на кошти волонтерів на чолі з Щеглюк Володимиром. Більшість робіт виконано власними силами і за допомогою різних волонтерських груп і волонтерів Києва.

Козацька лазня, яка паритиме, митиме і приноситиме радість і чистоту Захисникам України передається під опіку громадській організації «Медичний Корпус», яка, разом з мобільним стоматологічним кабінетом і рентген-апаратом пересуватиметься по різним позиціям українського війська і надаватиме медичні, стоматологічні і гігієнічні послуги одночасно, починаючи з середини серпня 2015 р.

Про лазню: мобільна лазня складається з військового тягача «Урал» і причепу з морським контейнером. На «Уралі», в утепленому кузові, усе технічне обладнання разом з 2 тонами води і твердопаливним бойлером на 200 літрів. На причепі встановлений морський контейнер у якому три відділення: дров’яна сауна, душова на 4 душі, переодягальня з цирульнею. Вартість проекту - 600 тисяч грн.