Громада Свято-Димитрівського храму вітає свого настоятеля з днем Покрови та річницею дияконської і священичої хіротонії. Бажаємо отцю Богдану успішного служіння на ниві Божій!

 

14 жовтня – день Покрови Божої Матері. Це особливий день для кожного християнина, тим паче – українського походження. Та для настоятеля храму св. Димитрія Солунського протоієрея Богдана Тимошенка – це потрійне свято. Саме цього дня у 1995 році над ним було здійснено дияконську хіротонію (рукопокладання, посвята у диякони), а  в 1998 році – ієрейську хіротонію (висвята у священики).

 

Дві хіротонії здійснив єпископ Вишгородський Даниїл (Чокалюк) (+10.12.2005), ректор Київської Духовної Семінарії та Академії, який став вчителем і духовним отцем Богдана Тимошенка. Три роки диякон Богдан провів у дияконському сані і служив старшим дияконом єпископа Даниїла.

 

Висвята у диякона відбулася 14 жовтня 1995 року Божого у кафедральному Свято-Володимирському соборі м. Києва.

 

Хіротесія - посвята вихованця КДСемінарії Богдана Тимошенка у чтеці. Єп. Даниїл (Чокалюк), Свято-Володимирський кафедральний собор, м. Київ, 13.10.1995 р.Б.

 

 

Дияконська хіротонія. Єп. Даниїл (Чокалюк), Свято-Володимирський кафедральний собор, м. Київ, 14.10.1995 р.Б.

 

Нововисвячений диякон Богдан з рипідою віє над Святими Дарами. На задньому плані (справа) - священик Димитрій Рудюк - майбутній митрополит Львівський і Сокальський.

 

Перше причастя на Св.Престолі.

 

Перша дияконська єктенія на солії Володимирського собору.

 

Владика Даниїл зі своїм дияконом - Богданом. Богослужіння у храмі Св. Івана Богослова. Випуск семінарії та академії, 1996 р.

 

Патріарше богослужіння в академічному храмі Св. Івана Богослова. 1997 р.

 

 

Священича хіротонія відбулася 14 жовтня 1998 року Божого в академічному храмі Св. Івана Богослова.

 

Поклоніння єпископу.

 

Потрійне обведення навколо Св.Престолу.

 

Ієрейська хіротонія - рукопокладання.

 

Вдягання священичих риз.

 

Вл. Даниїл вдягає священичого хреста на нововисвяченого священика Богдана.

 

Архієрей подає нововисвяченому священику частичку Св. Агнця - Тіла Христового зі словами: "Прийми залог цей і збережи його цілим і неушкодженим до останнього твого подиху, за нього тебе спитається у друге і страшне пришестя Великого Господа і Бога і Спаса нашого Ісуса Христа".

 

"Помилуй мене Боже, з великої милости Твоєї і великого милосердя Твого прости провини мої".

 

Заамвонна молитва.

 

Слова подяки своєму наставнику і його слова благословення. Сльози на очах були в обидвох, адже закінчилися три роки спільного богослужіння.

 

Зліва на право: д.Олександр, свящ. Володимир Романишин, прот. Олександр Антонюк, д. Євстратій Зоря - (нині - архиєпископ Чернігівський і Ніжинський), свящ. Богдан Тимошенко, іподиякон Юрій Горбоконь, єп. Вишгородський Даниїл (Чокалюк), прот. Іван Швець (нині - єпископ УПЦ-КП), іподиякон Сергій Думенко (нині - Епіфаній, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський, Патріарший намісник).

 

Громада Свято-Димитрівського храму вітає свого настоятеля з днем Покрови та річницею дияконської і священичої хіротонії. Бажаємо отцю Богдану успішного служіння на ниві Божій!