Записатись на Хрещення в Свято-Димитрівському храмі:
050-414-20-25 (отець Богдан, отець Олександр)

У храмі святого великомученика Димитрія Солунського Української Православної Церкви (Православної Церкви України) найчастішим священнодійством є Таїнство святого Хрещення. В нашій громаді це Таїнство, яке руйнує все гріховне і народжує в новому житті, єднаючи людину з Богом, прийняли вже тисячі діточок та дорослих.

 

Храмовий комплекс. Посередині – Свято-Димитрівський храм, у якому проходять хрещення. Храм опалюється взимку і кондиціонується влітку, тому в ньому завжди комфортна температура – 20-22 С тепла.

Така велика кількість хрещень характерна не для усіх столичних храмів, а тут, здавалося б, за Києвом, серед лісу – і стільки хрещень. Чому так? Відповідь проста: будь-яка людина, що завітає до нашого храму, відчує на собі благодатну дію духовно-теплого намоленого храму, та ту любов, з якою наша громада приймає до себе кожну нову людину. Свято-Димитрівський храм наче створений для проведення хрестин: округла форма, натуральне дерево, розкішне українське вбрання різьбленого барокового іконостаса, а також духовна теплота зробили його рідним храмом для багатьох і багатьох людей, що переступили його поріг.

Настоятель храму разом із громадою роблять усе можливе, щоби кожна віруюча людина, а особливо та, яка прийшла до нашої церкви вперше, відчула тут на собі благодатний Божий спокій і мир, що змінюють кожного на краще і пробуджують бажання ставати доброю людиною. Індивідуальний підхід і шанобливе ставлення до кожної людини є одними з найголовніших засад нашої громади, що завжди було характерно для українського Православ’я.

 

Місце проведення таїнства Хрещення – центр храму.

Кожне Хрещення, яке відбувається у нашому храмі, є індивідуальним, тобто, це Ваше особисте велике родинне свято, на якому відбувається приєднання до Церкви Христової тільки Вашої дитинки. У ті дні, коли охочих похреститися багато, хрещення розписуються на різний час так, щоб на одному обряді була лише одна дитинка. Винятки можуть бути лише тоді, коли відбуваються родинні хрещення, коли родичі, або друзі хочуть похрестити кількох своїх дітей одночасно. Тривалість обряду – 40 хвилин. Храм опалюється взимку і кондиціонується влітку, тому в ньому завжди комфортні 20-22 градусів тепла.

Чому Хрещення у храмі св. Димитрія ми проводимо індивідуально? Тому, що Хрещення – це велике свято для охрещуваного і його родини, яке відбувається лише один раз за життя. Практика показала, що під час масового хрещення дітки здебільшого заважають одне одному, і від плачу однієї дитини починають плакати й інші. Тоді вже не чути ані слів молитов, ані настанов священика. Та, коли Ваша родина сама, то тут уже ніхто нікому не заважає.

 

Час проведення Хрещення. Хрестити дозволяється у будь-який день протягом цілого року. Ніяких обмежень не існує! Чи то піст, чи не піст, будень чи вихідний – хрестити можна завжди. Хрещення у дні відправи Божественної Літургії (неділі і свята) можливе після закінчення служби, тобто з 12:30, в усі інші дні (понеділок - субота) – у будь-який зручний для Вас час.

Що необхідно для здійснення обряду Хрещення:

  • 1. натільний хрестик (з будь-якого матеріалу) на ланцюжку або мотузочці;
  • 2. білу крижму – спеціальне полотно для Хрещення;
  • 3. ікону Ангела Охоронця;
  • 4. присутність хрещених батьків, які самі хрещені і православні.

Всі обрядові речі можна принести свої, або ж придбати у нашій церковній крамниці. Крижма, яку ми пропонуємо, виготовляється громадою для хрещень саме у нашому храмі, бо, окрім вишитих хрестів на білому бавовняному полотні з мереживом, містить вишитий логотип Свято-Димитрівського храму, що залишиться згадкою Вам і Вашій дитинці на все життя (зображення крижми). Також, є великий вибір та хрестиків звичайних та срібних, та ікон Ангелів Охоронців (зображення ікон Ангела Охоронця). Все це можна придбати перед самим початком обряду, коли священик буде проводити реєстрацію.

Докладно про те, що потрібно ви можете прочитати в розділі: "Що треба для Хрещення".

Оплата, пожертва за обряд – це особливість нашого храму. Фіксована ціна відсутня, і кожна родина сама визначає ту пожертву, яку вона хоче внести за обряд Хрещення. Це дає змогу менш заможним людям завжди хрестити своїх дітей, незалежно від фінансового стану родини, а багатшим – виявити свою подяку і жертовність перед Богом, пам’ятаючи, що громада існує виключно на пожертви своїх парафіян.

Ми пропонуємо Вам унікальну можливість (вперше в українських церквах) отримати відеозапис вашого Хрещення з трьох стаціонарних відеокамер високої (HD) якості за доступною ціною - всього 400 грн. Для замовлення відео попереджайте перед самим початком Хрещення (при реєстрації обряду) і приносьте з собою USB накопичувач (флешку) ємністю від 4ГБ. Ви отримаєте відеоматеріал одразу після Хрещення з якого зможете зробити будь-який фільм.

Відеозапис таїнства Хрещення з трьох стаціонарних камер високої якості:

 

Проте, фото - та відеозйомка з власною технікою дозволяється без жодних обмежень. Якщо ж ви бажаєте замовити персональну професійну фото - або відеозйомку, ми можемо Вам запропонувати послуги нашого талановитого фотографа Андрія Мелька (тел. 067 656-24-12). Переглянути зразки його роботи можна тут: сайт "Файне кіно".

Записатися на індивідуальне Хрещення у храмі св. Димитрія можна двома способами: зателефонувати або зустрітися з одним з двох священників храму – о. Богданом або о. Олександром. Номер для запису: 050 414-20-25.

Ви також маєте гарну можливість відразу відсвяткувати Хрещення в етнографічному комплексі "Українське село", у якому й знаходиться храм святого Димитрія. Великий вибір відпочинкових місць, від мангальних комплексів на 6 осіб і до трапезної на 120 осіб, від власноручного приготування страв на вогні до ресторанного обслуговування в колибі, дасть вам можливість задовольнити ваші індивідуальні вимоги і побажання. Про це докладніше читайте на сайті комплексу www.etno-selo.com.ua 

Рекомендуємо прочитати наш розділ: "Хрещення у запитаннях і відповідях", у якому ви отримаєте відповідь на більшість запитань стосовно обряду Хрещення.

Інші статті про таїнство Хрещення в нашій громаді:

– "Що треба для Хрещення"

– "Хрещення у запитаннях і відповідях"

"Мірна (ростова) ікона для Хрещення"

Таїнство Хрещення в Свято-Димитрівському храмі: 

Крижма для Хрещення.

Крижма. Бавовна, мереживо, вишивка: хрести і логотип храму. Спеціально пошита для хрещень у нашому храмі. Вартість – 300 грн.

 

Ікони Ангелів Охоронців в церковній лавці.

 

 

Мірна (ростова) ікона. Виготовляється на липовій дошці майстром-різьблярем Свято-Димитрівської громади. Вартість – 3000 грн. Термін виконання – до 3-х днів.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Коментарі  

# Administrator 26.02.2019, 17:02
Радо відповімо Вам на запитання щодо обряду таїнства Хрещення!
# Дарина 16.04.2021, 10:21
Доброго дня!
Цікавить як проходить саме таїнство. З ким можна обговорити це?
# Administrator 16.04.2021, 20:48
Доброго дня!
Дзвоніть 050-414-20-25 (отець Богдан, отець Олександр).