Настоятель храму св. Димитрія Солунського УПЦ Київського Патріархату в третю річницю перемоги на Майдані ділиться своїми думками:

"Для мене 18 лютого став особливим днем, днем, коли я відчув на собі всю силу й могутність свого рідного українського роду! Відчув я й безмежну ласку Божу, якою Бог огорнув мене міцно-міцно, щоб тоді не загинути й не стати калікою, коли сама перша кинута в тисняву вузького проходу верхньої барикади беркутівська граната вибрала саме мене й моє обличчя. Така колізія вибила мене з боротьби 19 й 20 числа - лікарі таємно оперували й піднімали на ноги. Тому саме 18-те число стало для мене кульмінаційним й найбільшим за ті місяці протистоянь. 
Я вдячний Богу за те, що народився я в той славний час боротьби про який мріяла безмежна кількість українців, які не дожили до цього - серед них мріяв, мій дідусь, мій прадідусь, мріяв мій найкращий друг! Вони і всі мої пращури, були тоді зі мною на Майдані: були тим подихом вітру, який розганяв дим саме на ворогів; були тими ангелами в особі дівчат-медиків, які піднімали й рятували скалічених; були тими побратимами, які відганяли бруківкою беркут від непритомних під "Аркадою"; були тими друзями, які першими прийшли на порятунок, щоб евакуйовувати і завезти в лікарню; зрештою, були тим Духом, який НАПЕРЕКІР всієї людської логіки здобув свою ПЕРШУ перемогу в сучасній визвольній боротьбі!
Нині, згадуючи Майдан, ми маємо пам'ятати, що всі наші славетні пращури є з нами і нашими Воїнами в нашій боротьбі за Правду й Свободу! Вони не просто мріяли про цей час боротьби, але і є нині в ній разом з нами, бо їхня любов до Батьківщини є безсмертною. Тому, і перемога буде за нами, адже Бог і наш рід є за нас і біля нас!
Помолімося й подякуймо Богу за все: за родину, за друзів, за воїнів, за можливість жити й творити добро. Подякуймо Богу за жертовність славних Герої Небесної Сотні й полеглих Воїнів новітньої війни, які за нас віддали своє життя!"

 

Свято-Димитрівська громада за ініціативою настоятеля-майданівця отця Богдана Тимошенка створила унікальний пам'ятний хрест в честь Героїв Небесної Сотні, який вставлено обіч храму в мальовничому місці під дубом в етнографічному комплексі "Українське село" на Київщині.