8 листопада 2015 року Божого, в день пам’яті Св. Димитрія Солунського, однойменна громада УПЦ Київського Патріархату, яка діє в Етнографічному комплексі “Українське село”, відсвяткувала своє Храмове свято. На радість багаточисельній громаді з архіпастирським візитом до парафії завітав Патріарший намісник митрополит Епіфаній, який відправив урочисту Службу Божу в присутності чисельного духовенства і мирян.

При вході до храму шанованого гостя зустріли дітки з парафіяльнох школи, які привітали владику і подарували йому українській коровай.

Під час Літургії високопреосвященнійший владика виголосив ґрунтовну проповідь про св. Димитрія Солунського, як взірця справжньої віри, яку він засвідчив своєю мученицькою смертю.

Після Служби усе духовенство й миряни вийшли на святкову хресну ходу навколо храму і відслужили святковий молебень. На церковній паперті настоятель храму прот. Богдан Тимошенко, від імені всієї громади, привітав митрополита Епіфанія зі святом і подякував йому за архіпастирський візит на їхню парафію і щиру молитву. 

Свято завершилося святковою трапезою.