28 - 30 квітня 2015 р. з благословення Святійшого Патріарха Філарета та на запрошення благодійної організації Save Ukraine Now (SUN – Збережи Україну Зараз) Патріарший намісник митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній в супроводі прот. Богдана Тимошенка відвідав США.

Організація SUN бажає допомогти у вирішенні гуманітарної кризи на сході України та поставила собі за мету достукатися до сердець небайдужих американців через релігійні громади держави, а їх в США понад 500 тисяч. Зібрана допомога буде розповсюджуватися на сході через різноманітні релігійні організації України, які вже проводять волонтерську діяльність.

Перший і початковий дводенний захід на який зібралися представники української громади штату Мічіган, місцевої влади, релігійних і громадських організацій різних вірувань та керівники успішних бізнесів відбувся в місті Детройт 28-29 квітня 2015 р. в Українському Культурному Центрі та Економічному клубі Детройту.

Наступний захід, підтриманий єврейською громадою відбувся 30 квітня у місті Чикаго, на який з’їхалися представники різноманітних релігійних громад та громадських організацій штату Іллінойс та Нью-Йорку.

Усі заходи розпочиналися показом відеозвернення Патріарха Філарета у якому Святійший Владика звертається до громадян США з закликом про допомогу.

Митрополит Епіфаній у своїх виступах наголошував, що без допомоги ззовні Україні буде тяжко перемогти агресора і врятувати людей, які страждають від війни. Протоієрей Богдан Тимошенко, на прикладі своєї релігійної громади, яка зібрала за рік 1,5 мільйона грн. на підтримку Армії та на благодійність, пояснював, яким чином парафії Київського Патріархату здійснюють безпосередню допомогу війську та біженцям.

Відомий американський політик та колишній керівник військ НАТО в Європі генерал Кларк Веслі виявив повну підтримку благодійному проекту SUN і супроводжував своїми виступами зустрічі в місті Детройт та Чикаго.

Благодійний фонд зібрав на благодійних банкетах декілька сотень тисяч доларів, які будуть використовуватися на відправку сотні контейнерів гуманітарної допомоги в Україну. Ця акція вже набула розголосу в США і багато громад з різних міст Америки розпочали збирати допомогу. Перші контейнери з допомогою мають прибути в Україну в кінці травня цього року та через релігійні громади, які вже мають досвід у волонтерській діяльності, будуть розповсюджуватися серед жителів зони АТО, яка знаходиться під контролем української влади.

Українська Православна Церква Київського Патріархату вдячна всім громадянам і організаціям в США, які не є байдужими до української кризи та знедолених війною людей. Молимося до Бога, щоб ця згуртованість навколо України, яка об’єднує континенти світу, допомогла не тільки людям, які постраждали від війни, але й допомогла перемогти те зло, яке спіткало Україну.