У храмі святого великомученика Димитрія Солунського нове святиня – різьблений хрест відомого косівського майстра різьбярської справи Олександра Крицкалюка.

 

 

 

Хрест вирізьблений на смерековій дошці і є поєднанням різноманітних стародавніх гуцульських хрестів.

 

Хрест на одній з виставок.

 

Настоятель храму, отець Богдан, ще узимку, примітив цю талановиту роботу на виставці народної творчості в Косові і почав переговори з її автором про придбання різьбленого хреста для прикраси храму в Українському селі. У зв’язку з тим, що робота була дуже цікавою пан Олександр не мав великого бажання розлучатися з нею, адже це була його «візитівка» на багатьох виставках народних майстрів. Та коли він приїхав, на запрошення настоятеля, до храму святого Димитрія і побачив те почесне, спеціально приготоване місце для його хреста, думка різьбляра враз змінилася і він погодився продати цю роботу нашій громаді.

 

 

3 липня, опісля Божественної Літургії, урочисто, посеред храму, у присутності усієї громади різьбленого хреста було освячено і кожний парафіянин мав можливість до нього прикластися і отримати благословення. Після цього хреста було встановлено на хорах над виходом із храму де він буде освячувати кожного нашого парафіянина, що схилить перед ним свою голову.

Настоятель храму щиро вдячний усій громаді за нове придбання, бо хреста було куплено за кошти громади, отже, кожний парафіянин храму став його жертводавцем. Нехай Господь Бог дає нам можливість утримувати ввірений нам храм у тій красі, яка гідна нашого Творця і яка допомагає усім нам краще усвідомити ту величну і вічну красу, яка чекає нас у Царстві Божому!